Vyhledávání na webu

Jak zakázat ChatGPT paměť (a vymazat uloženou paměť)


Klíčové věci

  • Funkce paměti ChatGPT ukládá osobní informace o vás z vašich chatů s tímto nástrojem.
  • Chcete-li vypnout funkci paměti na stránce ChatGPT na ploše, přejděte na stránku, klikněte na ikonu profilu v pravém horním rohu, vyberte „Nastavení“, vyberte „Přizpůsobení“ a vypněte „Paměť“.
  • Chcete-li deaktivovat funkci paměti v mobilní aplikaci ChatGPT, spusťte aplikaci, klepněte na ikonu nabídky, vyberte název profilu, vyberte „Personalizace“ a vypněte „Učte se z vašich chatů“.

Funkce paměti ChatGPT extrahuje a ukládá různé osobní informace o vás z vašich chatů pomocí tohoto nástroje. Pokud nechcete, aby nástroj tyto informace ukládal, je snadné tuto funkci vypnout. Ukážu vám, jak na to.

Vypněte ChatGPT Memory

Chcete-li zabránit tomu, aby si ChatGPT zapamatoval informace o vás, když chatujete s tímto nástrojem, jednoduše vypněte přepínač na webu nebo v mobilní aplikaci ChatGPT.

Vypnutí funkce paměti nesmaže data, která se o vás nástroj dozvěděl. Budete muset ručně vymazat data uložená v paměti nástroje.

Zakázání paměti ChatGPT na ploše

Otevřete svůj oblíbený webový prohlížeč, otevřete stránku ChatGPT a přihlaste se ke svému účtu. V pravém horním rohu webu klikněte na svůj profilový obrázek a zvolte „Nastavení“.

Na stránce Nastavení v levém postranním panelu klikněte na „Přizpůsobení“.

V pravém podokně vypněte přepínač "Paměť".

Chcete-li povolit funkci paměti v budoucnu, zapněte přepínač "Paměť".

Bez jakýchkoli výzev ChatGPT zakáže funkci paměti ve vašem účtu.

Zakázání paměti ChatGPT na mobilu

Otevřete aplikaci ChatGPT v telefonu a vyberte dvě vodorovné čáry v levém horním rohu. Na otevřeném postranním panelu v dolní části vyberte své jméno.



Na stránce Nastavení, která se otevře, zvolte „Personalizace“. Na následující obrazovce vypněte přepínač „Učit se z vašich chatů“.

Chcete-li v budoucnu aktivovat funkci paměti, zapněte přepínač „Učit se z vašich chatů“.



A máte hotovo! Nyní ChatGPT již nebude zaznamenávat trvalé informace o vás.

Smazat Vyberte ChatGPT Memories

Pokud se o vás ChatGPT dozvěděl něco, co si nepřejete, je snadné vybrané vzpomínky z funkce paměti nástroje odstranit. To vám umožní uchovat si jakékoli další vzpomínky, které se o vás nástroj dozvěděl.

Odstranit Vyberte ChatGPT Memories na ploše

Otevřete stránku ChatGPT, klikněte na ikonu svého profilu v pravém horním rohu a vyberte „Nastavení“.

V levém postranním panelu klikněte na „Personalizace“.

V pravém podokně v části Paměť zvolte "Spravovat".

Uvidíte sekci Paměť. Zde má ChatGPT seznam všech věcí, které se o vás dozvěděl. Každou položku v seznamu můžete zkontrolovat. Chcete-li odstranit položku, vyberte ikonu koše vedle této položky v seznamu.

Ve výzvě Zapomenout, která se otevře, vyberte možnost Zapomenout.

Hotovo! Upravili jste paměť ChatGPT, aniž byste ovlivnili další užitečné věci, které si o vás pamatuje.

Smazat Vyberte ChatGPT Memories na mobilu

Spusťte aplikaci ChatGPT, klepněte na dvě vodorovné čáry v levém horním rohu a dole vyberte název účtu.



V Nastavení vyberte „Personalizace“. Na následující stránce vyberte „Správa paměti“.



Zobrazí se seznam věcí, které se o vás ChatGPT dozvěděl. Chcete-li položku odebrat, klepněte na ni, podržte ji a vyberte možnost Zapomenout. V otevřené výzvě vyberte „Zapomenout“.




Vymazání veškeré uložené paměti

Pokud chcete smazat vše, co se o vás ChatGPT dozvěděl a uložil do své paměťové funkce, můžete tak učinit několika kliknutími nebo klepnutími na vašem počítači nebo mobilním telefonu.

Nemůžete obnovit žádná smazaná paměťová data, takže se před pokračováním ujistěte, že jste s tím v pořádku. Můžete však přimět nástroj, aby se o vás v budoucnu dozvěděl stejné věci.

Vymazání veškeré uložené paměti na ploše

Přejděte na stránku ChatGPT, klikněte na svůj profilový obrázek v pravém horním rohu a vyberte „Nastavení“.

V levém postranním panelu vyberte „Personalizace“.

V pravém podokně v dolní části vyberte „Vymazat paměť ChatGPT“.

V sekci Jste si jisti? vyberte "Vymazat paměť".

Hotovo! Všechno, co o vás ChatGPT věděl, bylo vymazáno.

Vymazání veškeré uložené paměti na mobilu

Otevřete aplikaci ChatGPT, klepněte na dvě vodorovné čáry v levém horním rohu a vyberte název svého profilu.



Vyberte „Personalizace“ a vyberte „Správa paměti“.



V dolní části obrazovky vyberte „Vymazat paměť ChatGPT“. V otevřené výzvě vyberte „Vymazat paměť“.



A ChatGPT zapomněl vše, co se o vás dozvěděl.

Pomocí dočasného chatu dočasně deaktivujte funkci paměti

Pokud chcete pokračovat v používání funkce paměti ChatGPT, ale ne ve všech chatech, využijte možnost dočasného chatu nástroje. Pokud tuto možnost povolíte a budete s nástrojem chatovat, nebude se z vašich chatů nic učit.

ChatGPT neukládá vaše dočasné chaty do své historie. Z těchto chatů se také nedozví ani neuloží žádná data o vás. Data v těchto chatech nepoužívá k trénování svých modelů. Společnost však může z bezpečnostních důvodů uchovávat kopii údajů po dobu až 30 dnů. Dočasné chaty můžete kdykoli zakázat.

Použití dočasného chatu na ploše

Spusťte stránku ChatGPT, klikněte na „ChatGPT“ v horní části obrazovky a povolte „Dočasný chat“.

Objeví se nadpis „Dočasný chat“, který značí, že aktuální chat je dočasný a ChatGPT jej nezaznamená.

Chcete-li dočasné chaty vypnout a vrátit se k normálním chatům, klikněte na „ChatGPT“ v horní části obrazovky a deaktivujte „Dočasný chat“.

Použití dočasného chatu na mobilu

Otevřete aplikaci ChatGPT, klepněte na tři tečky v pravém horním rohu a vyberte „Dočasný chat“.



Nahoře se zobrazí text „Dočasný chat“, který potvrzuje, že váš aktuální chat je dočasný (jeho podrobnosti nebudou zaznamenány).

Chcete-li dočasné chaty zakázat, klepněte na stejné tři tečky v pravém horním rohu obrazovky a vypněte Dočasný chat.

Vše je připraveno!


I když je dobré, že se ChatGPT o vás dozvídá věci z vašich chatů, aby vám mohl lépe sloužit v budoucích chatech, ne každý je fanouškem této funkce, zvláště když o vás ukládá opravdu citlivé a osobní údaje. Naštěstí tento nástroj velmi usnadňuje odhlášení z funkce, jak je popsáno výše, a dokonce můžete smazat vybrané informace o vás, pokud to chcete udělat. Bavte se!

Související články